utorok 4. septembra 2012

X. ročník Obranárskeho preteku Milana Valachoviča - výsledky

Ako už tradične, prvú septembrovú sobotu, sme pripravili  jubilejný X. ročník Obranárskeho preteku Milana Valachoviča. Aj keď upršané počasie značne preriedilo štartovacie pole, ako aj divácku kulisu, mali sme možnosť vidieť kvalitné výkony štvornohých ako aj "dvojnohých" účastníkov. Nechýbal bohatý sprievodný program a pár prekvapení, ale poďme pekne od začiatku.


Preteku sa zúčastnilo 10 súťažiacich zo z celého Slovenska, svoje zastúpenie tu mali plemená Nemecký ovčiak, Belgický ovčiak a Americký pitbulteriér. Ťažkú úlohu figurantov v daždivom počasí na seba  zobrali Juraj Linhart, Rasťo Dobiš a Libor Páleník. Výkony súťažiacich posudzoval Ondrej Bihari. Všetci zúčastnení absolvovali I. a II. kolo, celkovo 7 "zákusov" rôznej obtiažnosti a v zaujímavých situáciach.

Pre malých aj veľkých návštevníkov bol pripravený bohatý program: deti mali možnosť prejaviť sa v kreslení, ako aj v záverečnom šprinte za sladkou odmenou. Dospelí zas mali možnosť súťažiť v pití piva na rýchlosť a všetci mohli skúsiť šťastie v tombole. K tomu rozvoniaval tradičný gulášik a sobotnú pohodu rušil už len dážď.

Pretek priniesol zaujímavé momenty a vyrovnané výkony, o čom svedčí aj fakt, že víťaza po dosiahnutí zhodných bodov určil až los, v ktorom mal väčšie šťastie Matej Šimko so psom plemena Belgický ovčiak Ikar  z Ústavu na výkon trestov odňatia slobody v Ružomberku. Na druhom mieste sa umiestnil  Marián Leitman so sučkou plemena Belgický ovčiak Areta Faun Fajo z  Kynologického klubu majer Prievidza. Na treťom mieste sa umiestnil Milan Rusňák so psom plemena Nemecký ovčiak Terry v Kynologického klubu majer Prievidza.



Poradie
Meno a priezvisko psovoda
Organizácia/klub
Meno psa/plemeno
Počet bodov
1.
Matej Šimko
ÚVTOS Ružomberok
Ikar/Belgický ovčiak
194
2.
Marián Leitman
KK majer Prievidza
Areta Faun Fajo/Belgický ovčiak
194
3.
Milan Rusňák
KK majer Prievidza
Terry/Nemecký ovčiak
187
4.
Pavel Tarageľ
KK majer Prievidza
Buržuj od vysokej skaly/Belgický ovčiak
186
5.
Lýdia Linhartová
KK Prievidza
Yade Lasmon/Nemecký ovčiak
181
6.
Renáta Nagyová
MsKK Handlová
Klára Astape/Belgický ovčiak
175
7.
Štefan Adamec
KK majer Prievidza
Sartan von Ericson/Erdel teriér
152
8.
Jakub Jasečko
KK Levoča
Dany/Nemecký ovčiak
134
9.
Andrej Kurušta
KK Prievidza
Alles/Americký pitbull teriér
111
10.
Jozef Baranek
NO - Psohlavci
Brita/Nemecký ovčiak
0

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára